News Item: : Shkodër, PD-së i rrjedhin 7 vota, por e fiton Qarkun
(Category: POLITIKE)
Posted by :::ShkoderZemer
Monday 03 October 2011 - 15:01

Nga mbledhja e Këshillit të Qarkut të Shkodrës
Koalicioni i djathtë Aleanca për Qytetarin do ta drejtojë edhe për 4 vite të tjera Këshillin e Qarkut në Shkodër. Edhe pse koalicioni “Aleanca për qytetarin” ka siguruar 22 vota në këshillin prej 64 anëtarësh, Maxhid Cungu me 41 votate marra, ka sfiduar pa asnjë lloj vështirësie kandidatin e Aleancës për të Ardhmen, Luan Heta, të kryesuar nga Partia Socialiste. Të majtët, edhe pse kanë arritur të marrin 7 vota të tjera nga koalicioni i djathtë, nuk kanë pasur ndonjë ndikim të madh në tentativën për fitore të Hetës ndaj Cungut. Këshilli i Qarkut Shkodër ka qenë i fundit në shkallë vendi që është konstituar, pasi votimi prej tre herësh në komunën e Shalës, solli vonesat për qarkun. Mbledhja e djeshme është shoqëruar me debate të ashpra, ku nuk kanë munguar as ndërhyrjet e herëpashershme të deputetëve socialistë Tom Doshi dhe Paulin Sterkaj, të cilët kanë debatuar me zv.ministrin e Brendshëm, Ferdinand Pone, si i dërguari i qeverisë në këtë mbledhje. Madje, ato e kanë akuzuar direkt Ponen si manipulator të procesit zgjedhor. Temë e debateve ka qenë përcaktimi i numrit të anëtarëve të komisionit të votimit për kryetarin e qarkut. Nisur nga numri i përgjithshëm i këshilltarëve, ku nga 64 këshilltarë që ka në total ky këshill, 15 këshilltarë janë të majtë, ndërsa 49 janë të djathtë, të djathtët kanë kërkuar që të ruhet edhe një raport i tillë 4 me 1 në komisionin e votimit. Por, ky raport nuk është pranuar nga socialistët, të cilët kanë kërkuar që raporti në komision të jetë 2 me 1. Madje, deputeti Tom Doshi, në cilësinë e të dërguarit politik të PS-së, ka kërcënuar me bojkotim të sallës dhe mosmarrje pjesë në votim, në rast se miratohet një raport i tillë i kërkuar nga të djathtët. Pas shumë debatesh dhe diskutimesh, këshilltarët e djathtë duke qenë se ishin optimistë edhe nga numri i madh i votave, kanë pranuar që të marrin në konsideratë kërkesën e të majtëve, duke caktuar 2 anëtarë komisioni, kundrejt 1 anëtari të PS-së. Më në fund u arrit që të zhvillohej votimi. Në fund të kësaj procedure votimi nga 63 këshilltarë të pranishëm, pasi 1 këshilltar i djathtë, përfaqësues i PR, mungonte në këtë mbledhje, kandidati i Aleancës për Qytetarin, Maxhid Cungi, mori 41 vota kundrejt 22 votave të marra nga rivali i tij, Luan Heta.
Maxhid Cungu, i cili prej vitesh mbante postin e prefektit të Qarkut të Shkodrës, tashmë do të kryejë detyrën e kreut të Këshillit të Qarkut, duke zëvendësuar në këtë detyrë Gjovalin Kolombin. Në këtë mbledhje, krahas deputetëve të dy subjekteve politike, PD dhe PS, në sallë ishte i pranishëm gjatë gjithë kohës edhe përfaqësuesi i zyrës së OSBE-së në Shkodër, Walter Fugger.
Sterkaj vlerëson Cungun pas votimit
Me gjithë vërejtjet e tij në lidhje me mënyrën e votimit dhe akuzave për manipulim të tij nga ana e të djathtëve, deputeti socialist Paulin Sterkaj ka vlerësuar lart figurën e kryetarit të sapozgjedhur. Ai ka pohuar se Maxhid Cungu me formimin e tij do të tregojë korrektesë dhe profesionalizëm në drejtimin e Këshillit të Qarkut Shkodër.
SHKODER/ RITVAN DIBRA


This news item is from Shkodra -Lajme - Forum - Chat - Muzik - Radio -Video - TV
( http://shkodraonline.com/news.php?extend.4853 )


Render time: 0.1351 sec, 0.0516 of that for queries. DB queries: 20. Memory Usage: 1,726kB